MENY

Skautrollet Vitenbase

VI SKAPER FRAMTIDA GJENNOM FORSKNING, UNDRING OG LÆRELYST

I Skautrollet møtes barn og voksne i undring.

Magien i Skautrollet skapes gjennom at barn og voksne fordyper seg i enkelte fagområder. Her foregår det ting og eksperimenter som ikke foregår andre steder.

Sett i en naturfaglig kontekst legger Skautrollet vekt på at barnehagen skal fremme barns forståelse for naturen og særlig naturens relasjon til mennesket.

troll

Det første du møter i Skautrollet er Skautrollet selv, Trollmor og småtrolla deres; Trond, Trym, Trulte og Turi.

De følger oss gjennom dagen og aktivitetene vi gjør. Småtrolla har ulike interesseområder og vi møter de på deres arena.

Trond er med oss når vi lager mat vi skal ha med på tur. Han hjelper oss med suppa eller pinnebrøddeigen og han forteller oss hva som er sunn og næringsrik mat. Han kan lage trollmuffins og trolldip til grønnsakene.

Trym er den vitebegjærlige. Han tilbringer mye tid på «Undringen». Her kan han undre seg over naturens fenomener sammen med barna. De kan legge små kryp under forstørrelsesglasset, blader på lysbordet eller de kan undre seg over verdensrommet ved å slå opp på internett eller se en dokumentarfilm. De kan også lage filmer og dokumentasjoner selv over det de opplever ute i naturen.

Turi trives best på «Labben». Her kan hun eksperimentere med ulike materialer. Hva skjer når snø smelter? Hvordan lages såpebobler? Kan man lage is uten fryser? Hun tar med barna i eksperimentene sine og lar de få være nysgjerrige og utforskende.

Trulte liker estetiske fag. Hun lærer barna å farge garn, lage snøskulpturer, veve med naturmaterialer, farge vann og lage byggeklosser av fargede isblokker. Hun viser hvordan man kan bruke naturmaterialer til å lage kunstverk.

baykus 2

Kjæledyret deres er Ugla. Hun er miljøets vokter. Hun passer på at vi kildesorterer avfallet vårt og tar med oss søppel når vi er på tur. Ugla kommer også med oppdrag til barna som de skal gjennomføre på tur bl.a.

Uteområdene våre er mangfoldige. Skautrollet ligger i flotte omgivelser rett ved slalombakken i Funkelia. Vi har egen lavvo med bålplass, akebakke og froskedam. Vi kan gå til «den grønne flekken» og mate rådyra og vi kan gå på ski i lysløypa. Skogen er alltid tilgjengelig rett utenfor gjerdet på alle kanter.

Småtrolla og Ugla legger Trollkort i fuglekassene våre. Der står dagens oppdrag eller aktivitet og innemellom kommer det lure ting i forhold til hvordan vi kan spare miljøet vårt.

bussen_terje

Bussen «Terje» henter oss i barnehagen når vi har behov og kjører oss tilbake. Vi kan selv bestemme hvor stor gruppe som skal være i Skautrollet til enhver tid. Det bestemmes ut fra planlagte aktiviteter og årstid. Her samarbeider vi barnehagene imellom og det kan hende vi treffer venner fra den andre barnehagen mens vi er på tur.

_DSC4434

 


TeB EIENDOM AS

teb Mormors Have og Langekjenntunet Barnehage er private barnehager og eies av Teb Eiendom. TeB Eiendom er en familiebedrift som har spesialisert seg på barnehager og har viktig erfaring med utbygging av disse i forhold til funksjon. Barnehagene er derfor designet og bygd med funksjonalitet og atmosfære i fokus.
Les mer


LANGEKJENNTUNET - LANGEKJENNVEIEN 2 - 3610 KONGSBERG - TLF 476 86 800

www.langekjenntunet.no

Cookies | Personvern