MENY

Hedda stortrives i praksis

Hedda Søberg Korsvik (17) går Vg2 barne- og undomsarbeiderfag ved Kongsberg videregående skole. I praksisperiodene er hun utplassert ved Langekjenntunet barnehage og mener hun ikke kunne hatt en bedre praksisplass.

− Å arbeide med så små barn er utrolig spennende og givende. Jeg ser stor forskjell i barnas utvikling hver gang jeg vender tilbake i praksis, forteller Hedda.

Kjent miljø
Selv om det er nytt og spennende i praksis, er hun ikke helt uten erfaring fra Langekjenntunet. To av søsknene hennes har nemlig gått i barnehagen, i tillegg arbeider også moren til Hedda ved Langekjenntunet. På ungdomsskolen hadde Hedda også et valgfag som gjorde hun kjent med arbeidsplassen.

−Det gjør noe med deg å være rundt barn på denne måten. Barna byr veldig mye på seg selv, jeg føler meg utrolig privilegert og takknemlig for at foreldrene overlater barna til vår omsorg store deler av dagen.

Tror på basebarnehagene
Ved Langekjenntunet er barna inndelt i baser, og kan i stor grad velge mellom forskjellige aktiviteter på tvers av alder og utvikling. I tillegg deltar barna i hver sin aldersinndelte temagruppe, der det blir tilrettelagt for aktiviteter tilpasset alder.

−Fordi dette er en basebarnehage har jeg blitt godt kjent med de aller fleste barna på veldig kort tid. I tillegg får barna langt større valgfrihet til og selv velge mellom ulike leker og aktiviteter, de hjelper også hverandre i større grad på tvers av alder, erfarer Korsvik.

Følges opp
Pedagogisk leder Pamela Larsen har ansvaret for oppfølgingen og fungerer som en slags mentor når Hedda er i praksis. Pamela er godt fornøyd med Hedda og forteller at hun merker at barna får større og større tillit til henne.

−For oss er det veldig bra at det kommer inn elever og studenter innimellom. I tillegg til at barna får øvd seg på å bli trygge på nye mennesker, får også vi som arbeider her mulighet til å reflektere litt mer over egen praksis, forteller Pamela.

Fremtidsplaner
Hedda trives godt med praksisplassen i barnehagen, men hun er likevel usikker på hvilken vei hun velger videre.

− Jeg har lyst til å ha mulighetene åpne til videre studier og yrkesvalg, derfor kommer jeg nok til å bygge på til generell studiekompetanse fra og med neste høst. Men man vet aldri, kanskje jeg vender tilbake til Langekjenntunet en gang i fremtiden, forteller Hedda.


TeB EIENDOM AS

teb Mormors Have og Langekjenntunet Barnehage er private barnehager og eies av Teb Eiendom. TeB Eiendom er en familiebedrift som har spesialisert seg på barnehager og har viktig erfaring med utbygging av disse i forhold til funksjon. Barnehagene er derfor designet og bygd med funksjonalitet og atmosfære i fokus.
Les mer


LANGEKJENNTUNET - LANGEKJENNVEIEN 2 - 3610 KONGSBERG - TLF 476 86 800

www.langekjenntunet.no

Cookies | Personvern